50ccm (3-11år)

FMK50_089

50 cc - er micro kørsel med fuld speed :-) i alderen fra 3 - 11 år. 

 

Har du et barn der ønsker at prøve at kører speedway, så kontakt Bestyrelsesmedlem Jill Völcker  Mob. nr. 27 85 44 32 - og aftal nærmere om hvornår i kan komme ud og prøve - vi har lørdag som vi bruger til begyndere

 

Bare rolig vi har alt udstyr, både maskine og sikkerheds udstyret- så dit barn trygt kan gi den fuld gas på vores bane :-)

 

Nedenstående en række formelle informationer, om det at kører speedway, 

50CC micro - speedway

Hvis du synes at det at køre speedway er sjovt og spændende og noget du gerne vil gå til, så er her lidt oplysninger til dig og dine forældre.

1.                                      Generel information

2.                                      Beklædning og udstyr

3.                                      Tidsforbrug

4.                                      Forældre og licens

5.                                      Klubmedlemskab og licens

6.                                      Forsikring

7.                                      Hvad koster det at være medlem

8.                                      Kontaktpersoner

Speedway er en sport der kræver tid og penge, derfor skal i først komme og træne et par gange og gratis låne klubbens maskine og udstyr for at prøve hvordan det er at køre.

Åben træning for nye hver lørdag efter aftale,  klubbens medlemmer træner hver mandag og torsdag kl. 17.00 – 19.00

dvs. du som ny kan komme og køre alene på banen ind imellem at klubbens medlemmer træner. Først når du er medlem og har Licens fra DMU (Dansk Motor Union), må du køre sammen med andre på banen.

Speedway-sæsonen løber fra marts / april til september / oktober afhængig af vejret.

GENEREL INFORMATION

Speedway – sporten hvor alle kører sidelæns

Der køres på special-motorcykler på ovale baner, der er 200-400m, med belægning af slagger, knust tegl eller lignende materiale. Der køres i forskellige klasser, Afhængig af alder, erfaring maskinstørrelse.

Alle fra 3 år og opefter kan dyrke sporten

50cc (micro) - speedway kan dyrkes af piger og drenge i alderen 3-11 år.

80cc speedway kan dyrkes af piger og drenge i alderen 8-18 år.

500cc speedway kan køres fra det fyldte 16 år.

 

Løb og turneringer

Der afholdes landsdækkende turneringer med hold, som består af 5 kørere og en holdleder. Desuden køres der træningsstævner, hvor kørerne er inddelt i klasser.

Micro – 50cc – alder 3-11år

Som navnet siger, er microen den mindste maskine inden for speedway.

Motoren er på 50cc og yder 2,7 hk. Der må ikke ændres på motorerne, da det er børn, der skal køre på dem og ”lige børn leger bedst”.

 

Hvordan kommer du i gang

Klubben råder over nogle 50cc maskiner, som du gratis kan prøve for at se om speedway er noget for dig. Bedst er det nok om du kommer et par gange på banen, for at se om det er noget du kan lide og så skal du og dine forældre tage beslutningen sammen.Det er vigtigt at gøre op med jer selv,hvor meget i vil investere i motorsporten både økonomisk og tidsmæssigt!

 

Husk

Der skal altid være en voksen med barnet.

Det er vigtigt og et krav, at en forældre / voksen er med hver gang.

 BEKLÆDNING OG UDSTYR

Maskine

Du kan starte med at leje en maskine i klubben, derefter kan man købe en ny eller brugt maskine. Rengøring, vedligeholdelse og eftersyn er vigtig, men en 50cc maskine kræver ikke den store mekanikeruddannelse. Hvis du alligevel får problemer, er der sikkert flere i klubben som vil hjælpe dig. Bare spørg.

Tøj

Kroppen skal være dækket af tætsiddende robust tøj f.eks. en god flyverdragt eller kedeldragt i stedet for en køredragt. det kan senere anbefales at købe et sæt motocross tøj, som kan fås til fornuftige priser.

Udstyr

Styrthjelm, motorbriller og handsker kan klubben stille til rådighed i den første tid.

Knæ og albuebeskytter brug evt. først dem fra rulleskøjteudstyret og vent med at investere til du er sikker på om du vil fortsætte. Rygbeskytter eller brynje anbefales hvis du fortsætter.

Fodtøj

Støvler man kan sagtens starte i et par gode vinterstøvler eller gummistøvler, når man kommer rigtigt i gang skal man dog have fat i et par støvler med tilhørende slæbesko.

Spørg i klubben før i investerer!

TIDSFORBRUG

Vi kan lige så godt advare jer Motorsport tager tid. Der er træning 2 gange om ugen med efterfølgende rengøring, vedligehold og reparation.

Klubbens arbejde ar afhængig af frivillige der tager tørnen med banepleje, vedligeholdelse m.m.

Kiosken i klubhuset kan kun levere mad og drikke til ”heltene” hvis nogen vil stå og sælge, kiosken giver en god indtægt til klubben, så det er vigtigt at den er i gang.

FORÆLDRE OG LICENS

For at være med på banen, kræver det at man som forældre har viden om, hvad der forgår på en speedway bane. ved stævner og løb kræves en del officials (Lågemand, flagmand, holdleder, startmaster etc.).

Derfor kan man tage forskellige Licenser, som starter med G-licens som giver den grundlæggende introduktion til reglementet omkring speedway. Vi vil opfordre jer til at melde jer til kurser, der er altid brug for officials.

 KLUBMEDLEMSSKAB OG LICENS

Når et barn skal have licens kræves det at en forældre også bliver medlem af klubben.

FORSIKRING

Medlemskabet af DMU er vigtigt og et krav for at man må køre på banen med andre. medlemskabet af DMU indeholder en basis forsikring. det er vigtigt at man tjekker Dmu’s forsikrings summer og tjekker egne forsikringer. Motorsport går ind under kategorien farlig sport og er normalt ikke dækket ind under en almindelig fritidsulykkesforsikring.

 HVAD KOSTER DET AT VÆRE MEDLEM

Priser pr. Januar 2017

Medlemskab pr. barn                                                       Årligt  900,00 kr.

Medlemskab for en voksen (obligatorisk)                   Årligt   900,00 kr.

Leje af maskine                                                                 Pr. måned  200,00 kr.

 KONTAKTPERSONER

Har du fået lyst til at prøve kræfter med speedway sporten,eller har du yderlige spørgsmål, så kontakt Jill Völcker